onsdag den 29. maj 2013

På Tur til Løver-odder (Billeder)

Vi startede dagen med at tage ud og fange krapper, rejer, tangål og hvad vi ellers kunne finde.
















Her får vi vist, hvordan en søsstjerne åbner en blåmusling

Forskellen på hun og han krappe. Hunnen er hakkede bagpå, hvor hannen har en trekant.

Her sidder han krappens kønsorganer

Hun krappens kønsorganer

Den spiselige fangst


Da vi var færdige nede ved vandet, gik vi hen ad stranden, fandt et godt sted, slog lejre og tændte bål

Vigtig! Når man laver bål på stranden er det vigtig at fjerne alle flintesten, da disse sten springer, når de ligger inde i det varme bål.




Her bliver der lavet kroge, som gryderne kan hænge i.



Alt godt fra havet, klar til at spise.
Vigtig! Før man begynder at koge blå muslinger, er det vigtig, at man skubber skallen frem og tilbage så den sprøjter vand ud, hvis den ikke gør det, må man ikke spise den. Blå muslingen er færdig, når den har åbnet sig. Tangen er færdig, når den har skiftet farve. Rejerne kan spises både levende og kogte, men de fleste foretrækker dem kogte :).   










Suppe, kogt på grønsager med bouillon
Den 27. maj 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar